söndag 18 mars 2012

Mitt favoritrecept på kladdkaka


Kom på att jag inte tagit med det här receptet från blogg.se! Här är det igen!

100 g smör
ca 175 g choklad, eller efter smak ;)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker

Steg för steg

- Sätt ugnen på 160 grader

- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

- Smält chokladen (ex i smöret ;) )

- Rör samman samtliga ingredienser. Seg smet så bra med elvisp, vispa ett tag.

- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten

- Gräddas i 24 min.

- Låt kakan stå några timmar innan servering

- Sikta florsocker ovanpå, lätt fixat med en tesil! Så slipper man florsocker i hela köket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar